türkiye otobüs firmaları Otobüs Firmaları Otogarlar Otobüs Bileti Seyahat
sultanahmet meydanı

Sultanahmet Meydanı ve Çevresi

İstanbul’un en önemli tarihi ve kültürel miraslarına ev sahipliği yapan Sultanahmet Meydanı, adeta geçmiş tarihe fener tutan bir yer konumundadır. Bizanslılardan Osmanlı’ya kalan İstanbul’un, tarihini yansıtan Sultanahmet Meydanında farklı kültürlere ait birçok kültürel yapıyı iç içe görmeniz mümkün. Eski zamanlarda hipodrum görevi görmekte olan bu meydan, zamanla camilere, kiliselere, çeşmelere, müzelere ve daha birçok esere ev sahipliği yapmakta olan bir yer konumuna gelmiştir. Sultanahmet’i kısaca anlatmak gerekirse denilmesi gereken tek şey şudur; “Kültür ve Sanatın Harmanlandığı Yer”.

Sultanahmet Meydanında Gezilmesi Gereken Yerler

İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekânlardan biri olan Sultanahmet Meydanı ve çevresi ziyaretçilerine bir kültür şöleni sunuyor. Camilerinden müzelerine, saraylarından eski tarihi yapılara kadar hem Osmanlı’nın hem de geçmiş medeniyetlerin izlerini gözler önüne seren Sultanahmet Meydanı’na gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken tarihi yerleri ise sizler için şöyle sıraladık.

3 Dikili Taş: Sultanahmet’in en göze çarpan yapılarının başında 3 farklı yerde bulunan dikili taşlar geliyor. Rivayetlere göre meydan hipodrom olarak kullanılırken atlar bu taşlardan birinin etrafında dönermiş, diğer iki taş ise hipodromu ikiye bölmekteymiş.

Alman Çeşmesi: Farklı el sanatları ve Bizans işlemelerine sahip olan çeşme Alman Kralı II. Wilhelm tarafından Osmanlı padişahına armağan edilmiştir. Çeşmenin yapımı Almanya’da tamamlanmış ve 1905 yılında İstanbul’a yerleştirilmiştir.

 

Sultanahmet Camii: Görkem ve asaletin birleşiminin sembolü, Sultanahmet Camii. Caminin en çok dikkat çeken özelliği ise mavi çinilerle yapılan süslemelerdir. Turistler tarafından oldukça ilgi görmekte olan camii, ‘bluemosque’ olarak adlandırılmaktadır.

Ayasofya: Asırlardır büyüleyici mimarisi ile ayakta kalmayı başarmış, İstanbul’un sembolleri arasında yer alan Ayasofya, Bizanslardan kalmış bir eserdir. Kilise olarak inşa edilen Ayasofya’nın etrafına Osmanlı devleti ile birlikte minareler yapılmış ve camii olarak kullanılmaya başlanmıştır. Devasa kubbesi ile bilinen Ayasofya, Bizans tarihinin en önemleri eserleri arasındadır.

Topkapı Sarayı: Yerli ve yabancı fark etmeksizin neredeyse tüm turistler tarafından mutlaka ziyaret edilen Topkapı Sarayı; Marmara denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç’in tam ortasında yer almaktadır. Yapının deniz tarafı Bizans zamanında yapılmış olan surlarla çevrilmiş haldeyken, kara tarafı Fatih Sultan Mehmet zamanında Sur-i Sultani ile birleştirilmiştir.

Sultanahmet Meydanı Ulaşım

Türkiye'nin her yerinden dünyaca ünlü Sultanahmet Meydanı ve Çevresini görmek için gelen ziyaretçiler, şehirlerarası otobüs yolculuğunu kullanabilir. Bunun için Avrupa Yakasında bulunan İstanbul Esenler Otogarı Otobüs Firmaları sayfamızı, Anadolu Yakasında bulunan İstanbul Harem Otogarı Otobüs Firmaları sayfamızı karşılaştırıp kendisine en uygun İstanbul Otobüs Biletini online satın alabilirler.